رعايت برخي از نکات ضروري در زندگي به شدت مي تواند بر پيشگيري و درمان بواسير موثر باشد. برخي از اين نکات عبارتند از :
از نشستن ها و ايستادن طولاني مدت بپرهيزيد.
اجسام سنگين را جابه جا و يا بلند نکنيد.
مصرف دستمال مرطوب هاي معطر را فراموش کنيد.
هرگز از دستمال توالت هاي زبر و خشن استفاده نکنيد.
از استعمال دخانيات بپرهيزيد.
ابتلا به يبوست يکي از مهمترين علت هاي بروز بواسير است، که در دستگاه گوارش و در نهايت عادات اجابت مزاج مشکلاتي را ايجاد مي کند. و همچنين يبوست طولاني مدت و خروج مدفوع سفت آسيب زيادي را به رکتوم وارد مي کند که با انجام چند روش زير اين مشکل قابل پيشگيري است :
رعايت رژيم غذايي پر فيبر
فيبر يکي از مواد مغذي و مورد نياز براي بدن است. بدن انسان قابليت هضم و جذب فيبر را ندارد، در نتيجه فيبر در روده ها تجمع کرده و موجب افزايش حجم مدفوع مي شود که اين امر در درمان يبوست تاثيرگذار است و موجب تشديد آن مي شود. در نتيجه سعي کنيد در رژيم غذايي خود از خوراکهايي با حجم فيبر کمتر استفاده کنيد. از خوراکي هاي داراي فيبر مي توانيم به انواع ميوه ها، سبزيجات و حبوبات اشاره کنيم.
مصرف آب کافي و مايعات
مصرف کافي آب و مايعات با نرم نمودن مدفوع و بهبود حرکات روده در درمان يبوست و سلامت دستگاه گوارش تاثيرگذار است و موجب برطرف شدن آن مي شود. به همين دليل يکي از موارد مهم در درمان بواسير مصرف کافي آب و مايعات حداقل به ميزان 8 ليوان در طول روز است.
مصرف با احتياط ملين ها و جلوگيري از زياده روي در مصرف آنها
زياده روي در مصرف ملين ها مي تواند عاملي براي تشديد بيماري بواسير باشد. دسته اي از ملين ها هستند که به جاي تشويق بدن به هماهنگ کار کردن، با شبيه سازي فعاليتهاي فيزيولوژيکي موجب تحريک انقباض روده شده تا محتويات آن را حرکت دهد. اين عمل مي تواند فشار وارده بر هموروئيد را افزايش داده و موجب تشديد اوضاع شود.
انجام به موقع اجابت مزاج
تاخير در اجابت مزاج مي تواند عاملي براي تشديد بيماري باشد. زيرا هنگامي که مدفوع به مدت طولاني در رکتوم باقي مي ماند، آب خود را از دست داده و سفت مي شود. همين امر موجب پديد آمدن يبوست شده که عروق مقعد را تحريک کرده و باعث بواسير مي شود. پس تا آنجايي که ممکن است هيچ گاه در نياز به اجابت مزاج تاخير ايجاد نکنيد.
خودداري از زور زدن هنگام اجابت مزاج
زور زدن در هنگام دفع مي تواند عاملي براي بواسير شود. زيرا زور زدن در توالت فشار بسيار زيادي را به عروق اين ناحيه تحميل نموده و موجب تورم آنها مي شود. پس لازم است به شدت از اين عمل پرهيز نماييد.
افزايش ورزش و فعاليت جسمي خود
ورزش و فعاليت جسمي مناسب مي تواند در پيشگيري و درمان بيماري بواسير تاثيرگذار باشد. زيرا انجام ورزش مي تواند حرکات روده را بهبود بخشد و همچنين فعاليت و ورزش مانعي براي نشستن هاي طولاني مدت و فشار وارده بر لگن است. بهترين ورزش هاي مناسب براي افرادي با سابقه بيماري بواسير يوگا، شنا و يا قدم زدن است. اما انجام ورزش هايي مانند وزنه برداري، سوارکاري و دوچرخه سواري براي اين افراد توصيه نمي شود، زيرا مي تواند فشار زيادي را به عروق اين ناحيه وارد آورد.
ما توانسته ايم با بهره گيري از بهترين و برترين دستگاه هاي روز دنيا در محيطي کاملا بهداشتي توسط کادري مجرب و حرفه اي و همچنين پزشک متخصص اقدام به درمان بيماري هاي نشيمنگاهي از جمله درمان بواسير، درمان شقاق ( درمان فيشر )، درمان کيست مويي، درمان فيستول، درمان توده هاي ناحيه تناسلي، درمان زگيل تناسلي به طور تخصصي و بدون درد و بيهوشي نموده و رضايت بيماران عزيز را جلب نمائيم و در سريع ترين زمان ممکن آن ها بهبود دهيم.
[جهت کسب اطلاعات بيشتر درباره شفا کلينيک با ما تماس بگيريد
درباره این سایت