وي با بيان اينكه ظروف يك بار مصرف از مواد مختلفي ساخته مي شوند، ادامه داد: بهترين ظروف براي استفاده از مواد گرم، پلي پروپيلني هستند و نشانه آنها اين است كه ليوانها نرم هستند و در صورت فشار دادن نميشكنند و به حالت اوليه خود برميگردند.
دبير انجمن صنايع پلاستيك استان تهران افزود: دسته دوم از ليوانهاي توليد شده ليوانهاي پلي استايرني هستند كه اين ليوانها اصولا شكنندهاند و كمي شفافتر از ليوانهاي دسته اول هستند.
نيكسرشت با بيان اينكه استايرن يك ماده خوشبوكننده است كه در مواد غذايي هم استفاده ميشود، گفت: سازمان بهداشت آمريكا استفاده از اين ماده را به مقدار شش در هزار واحد مجاز اعلام كرده است. از سوي ديگر اين ماده به مقدار فراوان در ماءالشعير و توتفرنگي وجود دارد.
براساس محاسباتي كه انجام شده، در يك شيشه ماءالشعير بيش از 400 برابر يك ليوان يك بار مصرف استايرن وجود دارد.
دبير انجمن صنايع پلاستيك استان تهران همچنين با اشاره به مشكلات ظروف استايرني گفت: نكتهاي كه درخصوص اين ظروف عنوان ميشود، بحث راديكالهاي آزاد استايرن است كه ممكن است در حرارت بيش از 100 درجه آزاد و وارد مواد غذايي شود. اين در حالي است كه در ظروف يك بار مصرف استايرني نسبت به مواجهه دروني، كمتر از دو گرم است و اصولا استايرن مونومر اين ليوانها كمتر از شش در هزار ميشود و به همين دليل ضرر چنداني براي بدن ندارد؛ چنانكه هواي موجود در محيط آبهايي كه نيترات آنها زياد است و اينگونه موارد تاثير بد بيشتري بر بدن دارند.
مرتضي نيكسرشت ، با اشاره به ظروف ليوانهاي كاغذي و گياهي موجودي در بازار گفت: در مورد ليوانهاي كاغذي اگر به جداره داخلي ليوان نگاه كنيد، يك رويه نازك پروپيلن و پلي اتيلن ديده ميشود، از سوي ديگر در ايران كلا توليدكننده ظروف گياهي نداريم و اينها دروغي بيش نيست، چراكه هزينه توليد ظروف گياهي 40 برابر ظروف يك بار مصرف بوده و اصلا توجيه اقتصادي ندارد.
وي با اشاره به آزمايشي كه ميتواند براي تشخيص گياهي يا غيرگياهي بودن اين دسته از ليوانها و ظروف انجام داد، گفت: تشخيص اين ظروف يك آزمايش ساده شعله داردكه اگر اين ظروف را روي شعله آتش بگيريد، در صورتي كه مثل كاغذ بسوزد و تبديل به خاكستر شود، نشاندهنده اين است كه گياهي و از نشاسته بوده پو لي لاكتيك اسيد دارد اما اگر آب شد و چكه كرد، به اين معني است كه پلي اتلين و پروپيلن دارد.
دبير انجمن صنايع پلاستيك استان تهران ادامه داد: توليدكنندگان ظروف گياهي ادعايشان اين است كه در بهترين حالت 20 درصد نشاسته به ظروف پروپيلني اضافه ميكنند؛ بنابراين 80 درصد پروپيلن در اين ظروف موجود است.
نيكسرشت با بيان اينكه استفاده از ظروف يك بار مصرف براي جلوگيري از پخش ميكروارگانيسمهاست، ادامه داد: در گذشته از ليوانهاي شيشهاي براي مراسمهايي مثل محرم استفاده ميشد كه ممكن بود فقط با يك شستن ساده، آن را دوباره مصرف كنند و اين باعث ميشد كه بيماريهاي مختلف بين ديگران سرايت كند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر حتي كشورهاي اروپايي نيز جايگزين بهتري از پليمرها براي توليد ظروف يك بار مصرف پيدا نكردهاند، اظهار كرد: اگر ما بتوانيم ماده ايدهآلي را به دست بياوريم كه با استفاده از آن ماده شيميايي وارد بدن نشود، قطعا بسيار خوب است اما در بحث توليد يكي از موارد مهم توجيهپذير بودن توليد از لحاظ اقتصادي است؛ بنابراين در وضعيت فعلي مجبور هستيم از همين مواد استفاده كنيم.
از نظر بسياري از خريداراني كه براي تهيه انواع ليوان يكبار مصرف اقدام مي كنند، وجود مزيت هاي زير اامي است:
شماره تماس:
درباره این سایت