خالد نبي از جاهاي ديدني گلستان است که با شهرستان گنبد کاووس، 90 کيلومتر و با شهرستان کلاله، 55 کيلومتر فاصله دارد. نزديکترين روستا به اين جاي ديدني، روستاي گچي سو است که در فاصلهي 6 کيلومتري آن قرار دارد. اين جاي ديدني روي قله کوه گوگجه داغ قرار دارد که ارتفاع آن حدود 700 متر است. مجموعه خالد نبي شامل چند جاي ديدني است: زيارتگاه خالد نبي، زيارتگاه چوپان آتا، زيارتگاه عالم بابا و قبرستان خالد نبي.
بهترين زمان سفر به خالد نبي
از جادهاي زيبا و تماشايي که عبور کنيد به آرامگاه خالد نبي نزديک ميشويد. از آنجا براي رسيدن به اين آرامگاه دو راه داريد، يکي مسير ماشين رو و ديگري مسير پياده روي که البته براي پياده طي کردن اين راه بايد کفش مناسب بپوشيد. نوک يکي از قلهها آرامگاهي را ميبينيد که خيليها به اشتباه تصور ميکنند آرامگاه خالد نبي است اما در واقع مقبره چوپان آتاست. مقبره خالد نبي نيز در نزديکي اين مقبره است. آنطور که گفته ميشود خالد نبي آخرين پيامبر قبل از حضرت محمد(ص) است که براي تبليغ آيين مسيحيت به اين منطقه آمده بوده و امروزه اهالي ترکمن و مسافران در سفر به ترکمن صحرا از زيارتگاه ايشان بازديد ميکنند.
فروردين و ارديبهشت بهترين تاريخ رفتن به خالد نبي است. دوماه اول بهار که خبري از گرماي هوا نيست و دشتها حسابي سرسبز شدهاند، بهترين وقت رفتن به خالد نبي است.
خالد نبي، برعکس ديگر زيارتگاهها بنايي ساده و بي قلع و غش دارد و زينتش پارچههاي رنگي است که مردمي که براي زيارتش ميآيند براي حاجت گرفتن به درختان اطرافش ميبندند. به علاوه تپههاي ماهوري، دشت هاي پرگل و گندمزارهايي که اطراف زيارتگاه را به جايي حيرت انگيز تبديل کرده. زيارتگاه خالد نبي همه جوره خاص است، آنقدر که ممکن است حسرت خوابيدن در همچين جايي را بخوري و بگويي خوش به حال خالد.
آرامگاه خالد نبي، از دور مثل نقطهاي کوچک در بين آنهمه سبزي به نظر ميرسد و نزديک که برويد با مقبرهاي با گنبدي ساده مواجه ميشويد که در اتاقهايش قبور متبرکه قرار گرفته. زيارتگاه اصلي مربوط به خالد بن سنان، معروف به خالد نبي است و در اطرافش دو بقعه ديگر نيز وجود دارد.
بهترين زمان سفر به خالد نبي
قبرستان خالد نبي کمي با زيارتگاه فاصله دارد و جايي است که تنديسهاي سنگي با اشکال عجيب، از زمين بيرون آمدهاند. قيمت بليط ورودي قبرستان 2هزار تومان است. اگر پول نقد نداريد، نگران نباشيد؛ امکان خريد بليط با کارت بانکي هم وجود دارد. قبرستان خالد نبي قدمتي چندهزارساله دارد.
در مورد شکل سنگهاي خالد نبي نظريات مختلفي وجود دارد؛ عدهاي معتقدند شکل اين سنگها به اندام تناسلي مردانه و نه شبيهاند و بيانگر جنسيت کسي است که سنگ روي قبر او قرار داده شده است. عدهاي هم معتقدند سنگهاي بزرگ به شکل مرداني با کلاهي بر سر و شالي بسته به کمر هستند و سنگهاي کوچک به شکل ن.
بهترين زمان سفر به خالد نبي
پس از طي مسيري حدودا 40 کيلومتري گنبد کاووس تا کلاله که با خالد نبي 55 کيلومتر فاصله دارد بايد به سمت روستاي گچيسو حرکت کنيد (فاصله اين روستا تا قبرستان 6 کيلومتر است). از روستاي گچي سو، دشت صاف و هموار ابتداي جاده تبديل به دشتهاي تپهاي کوچک و بزرگ ميشود.
سال هاي گذشته براي رفتن به خالد نبي بعد از روستاي گچي سو بايد مسير ناهمواري را طي مي کرديد اما چند سالي است که اين مسير آسفالت شده است و راه را براي مشتاقان خالد نبي هموار کرده است. جايي که مثلش را در هيچ کجا نميتوان پيدا کرد.
بهترين زمان سفر به خالد نبي
براي اقامت در نزديکي خالد نبي هم ميتوانيد اقامتگاههاي بومگردي مثل اقامتگاه بومگردي هزار دره خالد نبي يا اقامتگاه بومگردي ترکمن يورت را انتخاب کنيد. بعضي از اين اقامتگاههاي بومگردي، گردشگران را با قاطر به خالد نبي ميرسانند؛ هزينه هر ساعت اجاره قاطر حدود 60هزار تومان است.
درباره این سایت