از مجموعه غذاهاي محلي گلستان و در کل غذاهاي گلستان يکي از خوشمزه ترين آش هاي اين منطقه هلي آش نام دارد. هلي در زبان محلي استان گلستان به معناي گوجه سبز مي باشد. با توجه به اين که گوجه سبز يکي از مواد اصلي تشکيل دهنده ي اين آش است، به آن هلي آش مي گويند.
نخود و لوبيا، برنج و سبزي آش نيز از ديگر مواد تشکيل دهنده ي اين غذا هستند.براي تهيه ابتدا نخود و لوبيا را پخته و برنج و سبزي را به همراه مقداري آب به آن اضافه مي کنند. برخي افراد نيز مقداري کدو در آن مي ريزند.
پس از پخته شدن اين مواد، در مراحل آخر کار، گوجه سبز به غذا اضافه شده و پس از جا افتادن آش نيز مقداري شکر و پياز داغ به آن افزوه مي گردد.از مجموعه غذاهاي محلي گلستان و در کل غذاهاي گلستان اين غذا به دليل داشتن برنج و حبوبات بسيار مقوي بوده و مقداري نيز سنگين است.
غذاهاي محلي گلستان
خورش ساك از خورش هاي سنتي گرگان است و معمولاً همراه با پلو يا زرشک پلو به خصوص در تابستان مصرف مي شود. گرگاني ها هم در مراسم عروسي و هم در مراسم سوگواري و هم چنين براي اداي نذرشان در ماه محرم اين خورش را طبخ مي کنند خورش ساک به دليل داشتن اسفناج، منبع خوبي از آهن مي باشد.
يکي از غذاهاي ضد سرطان در استان گلستان و در عين حال يکي از مشهورترين غذاهاي محلي استان گلستان ماش و پلو مي باشد، براي تهيه اين غذا نياز به اين مواد داريد : روغن زيتون، نمک، گوشت چرخي، پياز، زعفران تربت حيدريه، ماش و برنج.
غذاهاي محلي گلستان
گوجه آش يک غذاي ساده، سبک و مقوي است. در اين غذا از موادي مثل گوشت، گوجه فرنگي، برنج و پياز استفاده ميشود و براي اينکه طعم بهتري داشته باشد با نمک و ادويه طعمدارش ميکنند. براي اينکه اين غذا به خوبي جا بيفتد و خوشمزهتر شود به 2 تا 3 ساعت زمان نياز دارد و بايد روي شعله ملايم اجاق باشد تا به آرامي بپزد.
غذاهاي محلي گلستان
بولامه غذايي شبيه به حليم است که معمولا گلستانيها در هفتمين روز تولد نوزادشان ميپزند و بين فاميل و همسايهها پخش ميکنند. درست است که بولامه به حليم شباهت دارد اما با برنج پخته ميشود و براي درست کردن آن از گندم استفاده نميکنند. برنج را براي ساعتهاي طولاني روي گاز قرار ميدهند تا داخل آب بجوشد و نرم شود و بعد از اينکه کامل جا افتاد با شکر ميخورند.
اگر به غذاي لذيذي مثل تهچين علاقه داريد چشيدن طعم لذيذ ترچين گلستاني را هم برايتان خوشايند خواهد بود. چون اين غذا فقط نامشان با هم تفاوت دارد و از لحاظ مواد مصرفي شبيه به يکديگرند. ترچين انواع مختلفي مثل ترچين گوشت، بادمجان و لوبيا دارد.
غذاهاي محلي گلستان
بوروک در واقع نوعي نان است که پخت آن به پيراشکي شباهت دارد. اين نان معمولا در ماه رمضان بر سر سفرهها حاضر ميشود. اين خوراکي لذيذ که شايد نامش با کلاه مخصوص دختران ترکمن ارتباطي داشته باشد، معمولا در اين خطه از کشور به عنوان يک وعدهي غذايي کامل استفاده ميشود. بوروک انواع مختلفي دارد که از آن جمله ميتوان به گول بوروک (بوروک با گوشت)، بوروک اسفناج و قاتقلي بوروک اشاره کرد.
غذاهاي محلي گلستان
گاهي غذاهايي وجود دارد که ممکن است ما از وجود آنها حتي خبردار هم نشويم، اما اين موضوع چيزي از ارزش آنها کم نميکند. ماش پتي خارش از خورشهاي خوشمزه، مقوي و کمتر شناخته شدهاي است که ميتوان براي يک بار هم که شده با طبخ آن به هنر آشپزي خود مباهات کنيد.
به دليل وجود اسفناج، کدو تنبل، چغندر قرمز، سير، آب نارنج و ماش در ترکيب اصلي، اين خورشت سرشار از مواد معدني و ويتامينهاي مختلف است. مردم گرگان معمولا ماش پتي خارش را به همراه پلو و کوکوي سيب زميني سرو ميکنند.
غذاهاي محلي گلستان
معمولا آش ماست يکي از آن غذاهايي است که نميتوان آن را به تنها يک نقطه از ايران نسبت داد، چرا که هرکدام از شهرهاي کشور، با توجه به فرهنگ، سنت، ذائقه و البته نوع پوشش گياهي و سبزيهاي محلي همان منطقه، دستورهاي پخت متفاوتي را استفاده ميکنند. استان گلستان نيز از اين قاعده مستثني نيست. در اين استان اغلب از اسفناج و برگهاي سير در طبخ آش ماست استفاده ميکنند.
مردم اين استان به اين غذا علاقهي بسياري دارند و به طور مرتب آن را تهيه و به دو صورت سرد يا گرم ميل ميکنند. همچنين برخي از مردم محلي، به همراه اين آش سيب زميني سرخ شده هم سرو ميکنند.
براي تهيه آش ماست گرگاني از سبزيهايي شامل اسفناج، برگ سير، گشنيز، جعفري، برنج، ماست محلي و نمک استفاده ميکنند. اگر مايل بوديد ميتوانيد کدو سبز و عدس هم به ترکيبات آن اضافه کنيد. پس از پخت آش براي خوشمزهتر کردن و همچنين نزئين آن از نعناع داغ و در صورت تمايل سير کوبيده شده استفاده کنيد.
درباره این سایت